maanantai 7. heinäkuuta 2008

Ihmisluonteen ihmeellisyydet

Vietin viime viikon ulkomailla työasioissa, ammatillisilla kursseilla tarkemmin sanottuna. Työt etenivät mökillä rivakasti tästä huolimatta. Minähän olen raksalla lähinnä siivonnut ja kokannut omia maalaus- ja vahausurakoita odotellessani. Lisäksi autan mielelläni tiedonhankinnassa ja tinkimisessä sekä toimin sparraajana ja mielipideautomaattina ;-) Mutta takaisin tähän ulkomaa-asiaan.

Reissussa tapasin mielenkiintoisia ihmistyyppejä. Oli muun muassa klassinen tapaus, jossa kolmikymppinen ilmeisen lahjakas ja hauskannäköinen nainen ihan muka viattomasti kietoi pauloihinsa kurssia vetävän kuusikymppisen miehen. Kaksikon fyysinen etäisyys alkoi olla aika lyhyt torstain illallisella... Lieneekö siinä sovittu jo jatko-ohjauksestakin.

Oli toinenkin tuttu juttu. Kaksi osallistujaa otti yhteen ryhmätyössä niin, että toisen oli loppujen lopuksi poistuttava hetkeksi. Kyse oli sanasodasta aivan kirjaimellisesti. He eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, onko yksilöllisyyttä korostava yhteiskunta vapaa vai vastuuton.

Meidän tiimin työ sujui suuremmitta välikohtauksitta, joskaan aluksi kirjurimme ei olisi halunnut kirjata, mitä tiimi kirjoitti. Hän väkisin halusi vaihtaa jutut oman mielen mukaiseksi. Tämä onneksi huomattiin ajoissa.

Saunaraksa on niin toinen maailma kuin tuo kurssi. Täällä vallitsevat fysiikan lait. Puutavara on painavaa ja maan vetovoima kova. Mitä ilmeisimmin matalapaineen takia olen myös kroonisen unelias.

Uutisiakin on luvassa parin viikon päästä. Veimme vesinäytteen tutkittavaksi. Porakaivovetemme on todennäköisesti hapanta ja rautaista. Nyt se kuitenkin saadaan selville mittaamalla, ei arvaamalla.

Ei kommentteja: