keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Muutostöitä

Olen vieläkin hieman ärtynyt ajatellessani kylppäriremonttia. Sen verran tänään jaksoin orientoitua aiheeseen (kun mies pakotti), että pohdimme kylpyhuone- ja saunahuoneiden tulevaa käyttöä. Pakko oli reagoida, kun tietokoneen näytölle ilmestyi vilkkuva chattiyhteydenotto kesken rapsan lukemisen ;-) Siinä sitten keskusteltiin kaakeleista ja pohjaratkaisuista.

Tarkoitus on rakentaa erillinen rantasauna kesäkäyttöön. Näin ollen pikkuruiselle sisäsaunalle olisi käyttöä vain talvisin. Koska emme ole kovia saunojia, voisimme aivan hyvin muokata kylpyhuoneesta isomman luopumalla minisaunasta. Väliseinä pois! Saisimme suihkun järkevämpään kohtaan ja - tadaa - ammeen lauteiden tilalle. Kiukaan tilalle voisimme laittaa kaminan.

Eli ammeessa olija voisi katsella kaminan hehkua ja kuunnella elävän tulen huminaa. Samalla muuri lämpenisi, mistä on talvikaudella aina iloa. Säästyy sähköä.

Aloinpa innostua tästä. Ammetta tai kaminaa ei kuitenkaan hankita vielä, korjaamme nyt vain lattian ja poistamme seinän. Jyvitämme näin kuluja pidemmälle ajanjaksolle, ettei pankkitilin saldo mene miinukselle. Ihan tarpeeksi on urakkaa näissäkin hommissa, joita nyt tehdään.

Joka tapauksessa lauantaina katselen lattialaattoja ja kaakeleita. Etsin luonnonvalkeita ja hillitynruskeita sävyjä. Pysymme näin huvilan rakennusvuoden linjoilla - tyylinä siis vuosi 1981!

4 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Tuo amme kuulostaa ihanalta! Koppisaunat ei koskaan ole oikein kunnon saunojen veroisia, amme ja kamiina peittoaa ne varmasti. Loistava idea!

rinsu kirjoitti...

Sitä elävää tulta odotan. Toki meillä on toisella puolella muuria avotakka, josta myös voi nauttia. Mutta amme ja elävän tulen humina. Sinnehän nukahtaa!

Tusla kirjoitti...

Rinsu, muistan,että joskus vinkkasit tuolla vrk-blogissasi Lontoon ravintoloista. Edessä on työmatka Pariisiin viikonloppuna. Että oletkos ehtinyt testailla Pariisin ruokapaikkoja ja mitä kenties suosittelisit?

rinsu kirjoitti...

En ole käynyt Pariisissa vuosiin. Yritän muistaa kysyä kollegalta, joka asui siellä pari vuotta ja palasi juuri takaisin.