keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Kiinteistöbisneksistä

Rakentamisen laadusta ollaan huolissaan muun muassa Iltasanomissa. Lieneekin parasta odotella oman kodin ostamisen kanssa - tai ostaa vanhasta talosta.

Saunamökkiprojekti sen sijaan on liikahtanut taas hieman. Meillä on potentiaalisia pääsuunnittelijoita. Meillä on potentiaalisia saunamökkipaketteja. On vielä arkkitehtejakin. Koska kaikki osat liikkuvat - eli ketään ei ole valittu ja kaikkien aikataulut ovat erilaisia - pian alkaa sumpliminen. On päätettävä, mitä haluaa ja sitten, kuka sen parhaiten tekee. Vai oliko se toisin päin :-D ?

Olemme verranneet Honkan Jälkipeliä ja Rantasalmen Tervapääskyä. Lisäksi mukana on ajatus meille piirretystä rakennuksesta, joka olisi uniikki. Sen hinta ei välttämättä olisi kauheasti kalliimpi. Tuosta Jälkipelistä taas vaihdettaisiin ehdottomasti pyöröhirsi pois...

Btw, mökkien hinnat ovat nousseet viime kesästä. Huomasimme, että oman paikkamme hintaan - tai siis arvoon - on saattanut vajaassa vuodessa tulla 50 000 euroa lisää. Löysimme nimittäin ilmoituksen, jossa myytiin samankokoista tonttia suhteellisen läheltä samoilla varusteilla kuin omamme. Rantasaunakin heillä on jo. Hintapyyntö oli 140000 euroa enemmän kuin mitä me maksoimme omastamme 2007. Toki vähensimme tuosta pyynnöstä 30 000 euroa ihan realismin vuoksi, sitten arvioimme mitä saunantekoon menee, ja viimeiseksi arvelimme oman mökkimme sijainnin hieman halvemmaksi. Eli 90 000 euroa pois. Silti jäi jäljelle yllättävän suuri summa. Ihan kivat tuotot investoinnillamme!

Mutta kauanko hinnat pysyvät näin korkealla - se onkin ihan eri juttu! Joidenkin mukaan kauan, koska maata eikä varsinkaan rantatontteja enää valmisteta :-) Jos taas tulee lama - tai loma-asuntoja ja yksityisautoilua aletaan verottaa entistä kovemmin, mökit eivät enää ole niin haluttuja. Silloin voisi käyrä kääntyä alaspäin.

Noh, mehän ei myydä. Me oleskellaan.

Ei kommentteja: