sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Husmanskostia ulkona

-edit: otsikkoon yksi kirjain lisää-

Perjantainen Sundmans Krog oli kotoisa. Miljöö on arkisia ruokapaikkoja hienompi koristemaalattuine holvikattoineen, mutta salin koko pitää paikan sympaattisena. Ruoka oli linjassa kodikkuuden kanssa: kohtuullisen kokoisia annoksia, joista ei jää nälkä. Mutkatonta, kuten heidän oma webbinsä ilmoittaa.

Alkuun valitsemani etana-annos oli yllättävä: alkuruokaa oli kevennetty vihanneksin, eikä annos todellakaan näyttänyt tai maistunut siltä miltä tavanomaiset etanapannut muualla. Hyvää se oli - voisi sopia etanoita kammoksuville pehmeäksi laskuksi.

Pääruokana söin peurapullia, jotka olivat oikein maukkaita. Potin räjäytti kuitenkin lämmin suklaakakku-jäätelö-kirsikkakompotti -triangeli, jonka seuraksi suorastaan unohdin siemailla porttia, koska annos vaati kaiken huomion. No, portti kävi sitten neljännestä lajista.

Kokonaisvaikutelma Krogissa oli ehkä liiankin kotoinen. Hinnat kuitenkin ovat yleistä helsinkiläistä tasoa. Mukanamme ollut syntymäpäiviään juhliva herra oli tyytyväinen, mutta hänet Helsinkiin tuonut vaimo olisi saattanut toivoa hieman erikoisempia ruokia juhlaa korostamaan. Siinä mielessä valintana olisi voinut olla vaikka Ateljé Finne.

Ei kommentteja: