keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Saunaprojekti alulle

Olemme olleet aikeissa hankkia jonkin hirsivalmistajan saunamökkipaketin. Taas kävimme tapaamassa toista mielikkivalmistajaa, ja saimme tarjouksen. Muuten kiva, mutta saan aina allergisen kohtauksen, kun luen paketin sisältävän painekyllästettyä puuta. Terasseita ei muista materiaaleista tarjota. Miksi ei?

Tiedän syyn. Valmistajat tarjoavat sellaista, jota on myyty ennenkin, jonka alihankkija on tuttu ja pystyy tarjoamaan suuria eriä, ja joka ei nosta paketin hintaa. Lehtikuusta ei siis tarjota, ellei erikseen vaadi. Unohdin vaatia.

Toisekseen - ja tämä on vakavampaa - aloin epäillä saunan sopivuutta tontille, En siis epäile saunoja yleensä vaan juuri tätä mallia. Onkohan se liian korkea, kun laitamme siihen reilun sokkelin? Törröttääkö se rannassa rumasti? Korkea sokkeli tarvitaan jätevedenpuhdistusta varten - sinne alle tulee suodinlaatikoita, mahdollisesti. (Koska emme ole löytäneet pääsuunnittelijaa, emme ole voineet kaikkia teknisiä asioita vielä päättää.)

Päädyimme aika pian siihen, että on parempi ottaa hankkeeseen mukaan ekologiseen rakentamiseen perehtynyt arkkitehti. Haluamme tukihenkilön, joka kuuntelee tarpeitamme ja hakee niihin ratkaisun. Koska saunarakennuksen neliöt ovat vähäiset, tila on käytettävä huolellisesti. Lisäksi itse rakennus on saatava sopimaan maisemaan. Kolmanneksi - olisi ihanaa saada tavanomaisesta poikkeavia ratkaisuja.

Soitin tänään myös asumisjuttuja tekevälle toimittajaystävälle. Hänen kantansa oli, että arkkitehdin käyttäminen maksaa itsensä takaisin myyntivaiheessa.

Aloinkin metsästämään arkkitehteja tänään. Löysin muutaman, joista kaksi on kiinnostunut. Kellään ei kuitenkaan ole mahdolisuutta tehdä projektia ennen kesää. Tenkkapoo.

Ei kommentteja: