Suosikkiruokaohjelmani Strömsö Mat med Michael ja Matias ilahdutti viimeeksi eilen. Jakson teemana oli Lofoottien vuohenjuusto. Lisäksi Michael kokkasi vuohenlihaa pannussa tunturissa. Edellisessä jaksossa kaksikko kalasti Lofoottien vesillä.
Hauskaa ohjelmassa on paikallisuus tai oikeastaan alueellisuus. Koko syksyn teemana on ollut pohjoismainen ruoka, joka on riittävän läheltä ollakseen hyvä vaihtoehto kaukomailta tuoduille elintarvikkeille. Ihan kaikkea kun ei Uudeltamaalta saa :-)
Ilman tällaisia ohjelmia en edes tietäisi, että on olemassa norjalaista vuohenjuustoa. Saisikohan sitä Suomesta?
Suoraan sanoen olisin valmis maksamaan aika paljon vain päästäkseni mukaan tuollaisille ruokaretkille. Kukahan alkaisi järjestää eksklusiivisia retkiä laatutuottajien tiloille? Haluan opastuksen, en satunnaista harhailua. Ja porukassa on hauskempaa kuin yksin.
Strömsö Mat kuitenkin loppuu. Toivottavasti Yle tajuaa jatkaa tätä hyvän tuulen ruokasarjaa. Mihin saan soittaa pyytääkseni jatkoa?
lauantai 29. joulukuuta 2007
Lähiruokaa Pohjoismaista - Matias ja Michael reissaavat
Lähettänyt rinsu klo 19.04
Tunnisteet: ammattieväitä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Svenska YLE:s publiktelefon: 09-1480 4653 :D
Mullekin tulee ikävä Strömsö Matia.
Mää lähen mukaan, kun saat kiinni eksklusiivisia ruokamatkoja järjestävän tahon ;) Vois oikeesti luulla, että olis kysyntää enemmänkin.
Mulle on tullut joskus "spämmiä" tällaisesta firmasta: http://www.bkwine.com/suomi/viinimatkoja/viinimatkoja.htm
Jos vaikkapa tryfelinetsintä innostaa! :)
Voi vitsi, noita tryffelireissuja, ne näyttivät houkuttelevilta! Mitäs Arja sanot?
Teimme muutama vuosi sitten matkoja Toskanaan. Silloin oli teemana liha ja viini ja tietty ihanat maisemat.
En muuten vieläkään ole soittanut Yleen...
Lähetä kommentti