lauantai 10. marraskuuta 2007

Uninen lauantai

Jätimme eilen perjantain vakion eli pihvin ja punkun väliin. Siitä huolimatta tai ehkäpä sen takia nukuimme reilut yksitoista tuntia. Tästä virkistyneenä oli hyvä hoitaa syysshoppaukset. Ja shoppausten jälkeen mentiin Café Aaltoon, kuinkas muuten.

Aalto oli tupaten täynnä, ja ihmiset jonottivat sen laidoilla. Arimmat jonottajat jäivät armotta sivuun uusien ihmisten kävellessä pöytien väliin tarkkailemaan vapautuvia paikkoja. Kaikki kuitenkin pääsivät nauttimaan tarjoiluista jossain vaiheessa.

Savusiikasalaattini oli tukuisampi kuin miehen mozzarella-tomaatti- yhdistelmä, joten hän innostui tilaamaan jatkoksi tiramisun. En voinut katsella vierestä moista riehaantumista tyhjin suin, joten nautin Aallon omenapiirakan. Tällainen yllättävä sokerin ja vehnäjauhon nauttiminen veikin voimat, joten kotiin tultuamme otimme vajaan kahden tunnin päiväunet :-)

Nyt alkaa illallisen teko. Palaamme ruotuun eli vihannesvoittoiseen ruokavalioomme, joskin perjantain vakio on nyt siirretty lauantaille.

Koska ruoan kanssa ei hirveästi revitellä, päätimme sallia itsellemme kalliin viinin. Kohta aukeaa Mourvèdre-rypäleestä Australiassa loihdittu Old Garden. Yhdeksääkymmentä pistettä arvioissa kerännyt viini ei voi olla huono. Kun googlasin, löysin viinin parin luotettavan helsinkiläisravintolan listaltakin (muun muassa Juuri). Hyvä. Ostimme tämän nimittäin aivan tietämättöminä.

- Koska Blogger juuri nyt kieltäytyy ottamasta vastaan kuvia, laitan ne erikseen heti kun voin. -

Ei kommentteja: