lauantai 17. marraskuuta 2007

Tummaa luomusuklaata

Menin eilen tavanomaisesta poiketen Helsingin keskustan Sokokseen ruokaostoksille. Etsiessäni pientä jälkimakeaa törmäsin Green&Black'sin luomusuklaaseen, jota olen kokeillut työmatkoilla UK:ssa.

Nyt sitä siis on täällä. (On sitä voinut olla aiemminkin, mutta meidän kahdessa lähikaupassamme ei ole. Haemme isommista myymälöistä vain erikoistarvikkeita kuten lammasta, tuoretta kalaa ja vihanneksia, muu materiaali tulee tuosta vierestä.)

Suklaan tuoteseloste kertoo aineksien olevan kaakaomassa, raakaruokosokeri ja kaakaovoi, jotka ovat kaikki luomuviljeltyjä. Emulgointiaineista vanilja on myös luomua, lesitiini ei.

Mitähän lesitiini ylipäätään on? Voiko sitä edes viljellä? Wikipedia kertoo kaavan - kyseessä on fosfolipidi. Tuo tieto ei minua paljon auta, mutta ainakin opin, että lesitiini voi olla soija- tai eläinperäistä. Kaiken huipuksi huomaan, että tällaisella keinotekoisella lisäaineella on nippu hyviä vaikutuksia, se muuan muassa alentaa kolesterolia ja parantaa muistia. Koodit E322 ja E471 kannattaa siis painaa mieleen.

Green&Black'sin tumman suklaan maku on aika jymäkkä 70-prosenttiseksi. Kyllä on piristystehokin! Alkoi aivo toimia heti uusilla taajuuksilla.

Ei kommentteja: