maanantai 16. toukokuuta 2011

Rinne tehokäyttöön

Saunan rakentamisen jälkeen Etelärinteen tontti oli aika rapainen. Nurmi oli paikoin mennyttä, mutta pahinta oli töyssyinen jyrkkä osuus aivan saunan edessä rannan puolella. Se oli ison kaivinkoneen jäljiltä, eikä tekijää ollut kiinnostanut sievistellä. Ammattitaitoinen puutarhuri olisi enemmän kuin tarpeen.

Kyselimme projektiin paikallista tekijää, mutta sitten kun tarjous vihdoin saatiin (meni vain 10 kuukautta), se osoittautui mahdottomaksi. Noin sadan neliön tasoittaminen, mullan ajo ja levittäminen sekä nurmen kylvö olisi maksanut kolmisen tonnia.

Rinne on siis edelleen rapainen.

Vaihtoehto B:n mukaan tasoittaisimme rinteen itse. Onneksi tuli parempi idea - olisihan kivisen savimaan tasaaminen käsin aika raskasta, puhumattakaan mullan levityksestä. Nyt rinteeseen tulee viljelylaatikoita. (Nyt on kyllä liioittelua, joskus tulee.) Ne porrastetaan, ja kuhunkin väliin tulee pieni polku. Laatikkoryhmien väliin rakennetaan portaat saunasta rantaan.

Laatikoissa kasvaa sitten aikanaan yrttejä, salaatteja, kaaleja, kenties jopa perunaa. Sekaan laitetaan myös syötäviä kukkia. Nokkonen kasvakoon edelleen muualla.

Ei kommentteja: