sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Hei Heinolasta Heilan minä löysin

Eilen vihdoin pääsimme Heinolan Heilaan. Jos joskus olen silmät vesissä maistellut ravintolaruokaa, nyt liikutuin ideoiden ja tuotteiden runsaudesta. Miten kekseliäitä ja innokkaita ruoan pientuottajia Suomessa onkaan!

Heilan laadukas liha- ja kalatuotetiski on vain murto-osa tarjonnasta. Myytävänä on erilaisia leivonnaisia, upeita leipiä, kuivatarvikkeita (mm villivihanneskeitto - lisää vain vesi :-), luomumaitoa, vihanneksia, tuoreita mansikoita, makkaroita ja oikea shop-in-shop, jossa myydään tilaviinejä. Emme todellakaan lähteneet tyhjin käsin. Eikä tuo lista ole kattava.

Oli jännittävää katsella valmistajien osoitteita pakkauksista. Useimmat olivat Itä-Hämeestä tai sen naapuripitäjistä. Heinolalainen Dorrit on Kalkkisissa sijaitsevan Pihamaan ohella ehkä kuuluisin tuottaja. Tämä tietysti voi olla päijät-hämäläinen perspektiiviharha...

Ilahduin erityisesti hauskoista tuotenimistä. Ostimme Kaesan kuitupiikkejä ja Pusan paholaisenkankkua. Kaesat ovat puolukalla höystettyjä ruistikkuja, jälkimmäinen on maustekakku :-)

Mukaan lähti myös hauskasti pakattuja keittoaineksia ja Kuivaa Pihamaata. Kuiva Pihamaa on viini, joka ei tietenkään ole samanlaista kuin välimerelliset herkut mutta erittäin erittäin kelvollinen ruokaviini. Yllätysvieraamme nauttivat Kuivaa sellaisenaan ja vaikuttivat ilahtuneilta.

Poiketkaa ihmeessä Heilaan, jos ajatte Heinolan sivuitse moottoritietä. Heilahan sijaitsee kätevästi Heinolan pohjoisen liittymän kupeessa. Nyt saatte te lähiruoan ja luomun puolesta puhuvat kuluttajat näyttää, että teette niin kuin sanotte. Kuluttajatutkimuksissahan usein ilmenee, että luomua halutaan ja siitä ollaan valmiita maksamaankin - mutta kaupat kertovat ihmisten sittenkin ostavan sitä halvempaa.

Heilaan on päästävä joka perjantai! Näin sitä alkaa taas Rinsu kirjoittamaan ruoastakin ;-)

4 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Olen kuullut huhuja Heilasta. Pitävät mitä ilmeisimmin paikkansa. Harmi, että meidän perusreitit eivät yleensä kulje siellä päin mutta Heila vaikuttaa ihan oman retkenä arvoisalta kohteelta!

rinsu kirjoitti...

Se on!

Anonyymi kirjoitti...

Kotiuduin juuri Paleohorasta ja iloisena näin Sinun bonganneen Heila-tipsini !

rinsu kirjoitti...

No toki. Sitä ei voinut ohittaa.