maanantai 23. kesäkuuta 2008

Grillimarinadeista

Juhannuksena marinoitiin vihanneksia ja hieman lihaakin öljyn, balsamicon, yrttien ja pippurin avulla. Grillasimme myös ilman marinadeja.

Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi. Kun ruokaan joka tapauksessa laitetaan pippuria, yrttejä ja öljyä jälkeenpäin, etukäteen ei niin tarvitse läträtä. Toki liha vaatii valmistelut, mutta vihannesten kanssa on toisin.

Johtopäätökset: Panosta hyvään oliivi- tai rypsiöljyyn. Rouhi pippuri juuri ennen ruoan valmistumista. Nauti vihannesten raikkaudesta.

Tekniikkavinkki: Jamie Oliverin hölskyteltävä maustehakkuri on oiva peli nimenomaan mökillä. Sillä voi heilutella pippurien lisäksi myös yrtit kivaksi tahnaksi esimerkiksi öljyn sekaan. Saimme vempeleen lahjaksi, joten emme tiedä, mistä niitä saa tai mitä ne maksavat. Niillä näkyy kyllä olevan oma sivunsa, joten markkinointi on voimallista.

Ei kommentteja: