maanantai 29. lokakuuta 2007

Välitilinpäätös

Marraskuu tekee tuloaan ja mökkeily muuttuu talvisemmaksi. Tekee ihan mieli hieman vetää yhteen kokemuksiamme osa-aikamaalaisina.

Mökkielämä on kasvattanut ekologista jalanjälkeämme suuremmaksi. Ajamme paljon autolla, ja lämmitämme vapaa-ajan kotiamme osin sähköllä. Olemme ostaneet työkaluja sen sijaan, että olisimme niitä lainanneet. (Mutta mistä niitä oikein lainaksi saa?)

Lisäksi olemme liikuttaneet joukkoa muitakin ihmisiä remonttiprojektissamme. Jonkin verran matkoja on soviteltu yhteen, niin että useampi paikalle menevä on ollut samassa autossa. Viikko sitten oli kuitenkin liikkeelä neljä henkilöautollista väkeä vain meitä mökillä tavatakseen.

Samalla huoltoasemat ja rautakaupat ovat tulleet tutuiksi. Tutkimme rakennusmateriaalien ja erilaisten välineiden hintoja. Ostamme tomaattikeittotölkkejä ties mistä kaupoista matkan varrelta. Minäkin hahmotan jo bensan hintaeroja eri asemilla.

Rakentamisen ja korjaamisen kulttuurit ovat uusi aluevaltauksemme. Tiedämme nyt senkin, että kattomme harjalla oleva tuuletusratkaisu on nimeltään harjaventtiili. Eilen juttelimme kapillaarisorasta ja turvekaton salaojakerroksesta. Eihän meillä tietenkään turvekattoa ole, kunhan tutkimme kaikenlaisia asioita siltä varalta, että rantasaunasta tulee tavanomaisesta poikkeva kokeilu :-)

Oikeastaan olemme lyhyessä ajassa oppineet todella paljon. Jos tätä vauhtia jatketaan, on hauska nähdä, mitä kaikkea on haavissa ensi kesään mennessä. Jotenkin tuntuu, että porakaivo ja vesijohdot pysyvät tapetilla. Toivottavasti ei kuitenkaan tapahdu uusia katastrofeja ;-)

Täytyy joka tapauksessa alkaa opiskella uuden rakennuksen rakentamista ja pihanhoitoa.

Ei kommentteja: