sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Vähän lunta, paljon suunnitelmia















Kävimme mökillä eilen. Paikalle saapuivat myös LVI-suunnittelijamme ja asemakuvan piirtäjä, joka on auliisti vastaillut muihinkin kysymyksiin :-)

Lunta oli niin vähän, että pääsimme autolla pihaan asti. Aurinko paistoi kirkkaasti. Oli riittävän lämmintä terassilla istumiseen, joten palaveri pidettiin siinä. Koska mukaan ei tullut juomakelpoista vettä, emme keittäneet kahveja. Lumesta olisi tietty voinut sulattaa, mutta koska olimme paikalla varsin lyhyen aikaa, miitinki pidettiin kuivin suin.

Saunan paikka on aika lailla selvillä. Kunnan virkamiehet sen toki aikanaan merkitsevät, mutta teimme omia mittailuja, jotta voimme kaataa lisää puita oikeasta kohtaa. Kyllä tulee taas halkoa kaupunkikakluuniin! Ei tietenkään ensi talveksi, mutta sitä seuraavaksi. Ensi talven elelemme vanhan halkovaraston lämmittäminä.

Pohdimme myös vesiratkaisuja - tai lähinnä jaoimme samansuuntaisia näkemyksiämme... Mahdollisimman luonnonmukaista. Saunan vesi tulee järvestä käsipumpulla, ja sitä lämmitetään padassa. Saunan alle tulee saunakaivo, josta vesi imeytyy maahan. Ei suihkuja, ei boilereita! Ne jotka välttämättä haluavat modernin kylpyhuonekokemuksen pysytelkööt päämökissä. Tai kaupungissa ;-)

Mökin takana olivat mielenkiintoiset jäljet. Ilves tai susi. Sääli ettei Mikä tästä meni -kirja tullut mukaan! Varmaan vieras oli metsästämässä rusakoita tai metsähiiriä, joiden myös havaitsimme kulkeneen hangella. Yhdet oravan jäljet pantiin myös merkille. Sen sijaan kirkkaasti sirkuttavat linnut jäivät tunnistamatta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko sun sauna rannassa tai lähellä? Sitä vaan, että oot kattellu sen puiden kaadon myös vesiltä käsin. Mukavaa kevättä !

rinsu kirjoitti...

15 metriä rannasta. Rakennuksen kohdalla on nyt vain muutama (isohko) puu, joten maisema vesiltä ei ratkaisevasti muutu. Saunan ja rannan välissä ei ole puita. Tontti on aika avara jo valmiiksi.

Voimme jatkossa harkita joitain koristeellisia kasveja rantaan, kunhan eivät kasva varjostamaan saunamökin terassia, jolla on tarkoitus paistatella maaliskuulta alkaen.